Строителна система
Livahaus Interioren Dizain 012521

Строителна система

С използваната от нас строителната система SESIP могат да се решат широк спектър от задачи, като употребата и е неограничена. Нейната гъвкавост и адаптивност позволява да се реализират сложни форми и уникални строителни конструкции, като едновременно с това гарантира елиминирането на топлинните мостове. Тя може да се използва, както самостоятелно, така и в комбинация с други строителни методи.

Нейните приложения обхващат широк спектър от типове сгради, включително къщи, жилищни комплекси, административни сгради, промишлени структури, училища, детски градини, центрове за отдих, вили и други. Също така тя е отличен избор и за пристройки и разширяване на сгради.

Фундамент

Структурните модули на системата са леки и предоставят някой предимства при изграждане на фундамент. Най-често използваният фундамент в България е бетонната плоча. Дори при нея се спестява материал, тъй като не е необходимо тя да се справя с толкова голямо натоварване, както при тухлените или бетонните конструкции.

Строителната система SESIP позволява дори основите на сградите да се изработят от структурни модули. Това е алтернативно и уникално решение за строителство на основите върху винтови пилоти. Изграждането на основата върху такива пилоти отнема няколко дни и не води до увреждане на земята. Върху тях се монтира носеща конструкция от дървени или стоманени греди, на която се поставят структурните модули.

Уникалното приложение на строителната система е и изграждането на плаващи къщи. Структурните модули, поставени върху понтон, позволяват бързо и ефективно изграждане на плаваща постройка.

Стени

Върху изработената фундаментна плоча се полага слой хидроизолация. След нанасянето му се поставят фундаментни подложки, които се анкерират към плочата и образуват основата на строителната система. Върху фундаментните подложки се монтира KVH дървена града, върху която се редят структурните модули.

Изграждането на външните стени започва от ъгъла на сградата и продължава по целия контур. След завършването им следва монтирането на вътрешните преградни стени. Накрая в монтажните жлебове отгоре се поставят друга KVH дървена града, които поддържа модулите един към друг. Структурните модули могат да имат предварително подготвени канали за окабеляване. Всички модули са фабрично изработени в съответствие с проектната документация и предварително маркирани, така че монтажът им е много прецизен и бърз.

Подове

При наличие на етажи, между външните и преградните стени се прави конструкция за изграждане на таван. За създаването на тази конструкция има няколко решения, като BSH таванни елементи, дървени слепени I-образни греди или CLT панели. Решението и използваните материали зависят от проекта и изискванията на клиентите. Върху така изградения под започва изграждането на стените за следващия етаж.

Покрив

Структурните модули са ефективно решение за изграждане на наклонени покриви с таванско помещение. Строителната система SESIP по същество създава едновременно конструктивен и изолационен елемент на покрива. По този начин таванът се изолира директно със структурните модули и не е необходимо допълнително полагане на изолационни материали. Фугите са прави и прецизни, така че вътрешността има е подходящата основа за монтаж на гипсокартон, който се полага директно върху тях.

Структурните модули са идеално решение и за плоски покриви. Както при наклонените, така и при плоските покриви, панелът е както структурен, така и изолационен елемент. Монтажът е прецизен и бърз и спестява много допълнителна работа. От външната страна се прилагат периферни улуци за отвеждане на водата и окончателна хидроизолация.

Фасада

Фасадата на сградата изградена със строителната система SESIP може лесно да бъде завършена с широка гама от финишни покрития и облицовки, като класическа мазилка, профили, камък или вентилирани фасади.

От идеята до реализацията
на вашата мечтана сграда

ЗАПИТВАНЕ

Изпратете ни запитване и ние ще ви отговорим при първа възможност.