Пасивни къщи
Livahaus Pasivni Kasthi 561648

Пасивни къщи

под 15 kWh на кв. метър на година

Пасивната къща е най-високата степен на енергийно ефективно строителство, която дава възможност да се използва до 90% по-малко енергия за отопление. Благодарение на изключителната изолация, херметичната конструкция, високоефективните прозорци и вентилацията с рекуперация те запазват постоянна температура в помещенията.

Тези къщи са много по-комфорти и в тях е много по-тихо отколкото в една обикновена къща, а въздухът в стаите е винаги свеж и пречистен от алергени и прах.

Предимства

Здраве и щастие… това са две от най-важните неща в живота на всеки от нас. Над 90% от живота ни преминава в затворени помещения, ето защо е важно вашата къща да бъде здравословна и да ви прави щастливи. Макар че енергийната ефективност на нашите сгради са впечатляващи, именно положителното въздействие върху здравето и щастието е това, което ги прави различни!

Нашите къщи непрекъснато подават филтриран свеж въздух в помещенията чрез вентилационна система с рекуперация, която активно елиминира замърсителите и алергените, като запазва температурата в помещенията. Освен това правилното проектиране и изграждане предотвратява проблеми с влагата, като предпазва от развитието на вредни плесени и мухъл.

Превъзходният температурен комфорт е едно от най-големите предимства на нашите къщи. Благодарение на проектирането и строителството на сградата без топлинни мостове, наличието на суперизолация и високоефективните прозорци, има минимална разлика в температурата на въздуха в помещенията и равномерна температура на всички стени.

Това, което повечето хора забелязват, когато влязат в наша къща са тишината и спокойствието. Висококачествените стени, прозорци и врати, които са от ключово значение за енергийните характеристики къщата, също значително намаляват предаването на звуци отвън. Градският шум, влаковете или строителство наблизо вече не са проблем.

Хората, които живеят стари сгради, знаят как прахът прониква и се натрупва по всички повърхности, както и в белите дробове на обитателите. В нашите къща този проблем е елиминиран. Въздухонепроницаемостта спира проникването на прах в сградата, а филтрите във вентилационната система улавят праха и мръсотията от постъпващия свеж въздух.

Вентилационната система извежда влагата и миризмите от кухните и баните и ги изхвърлят навън, като същевременно непрекъснато подава филтриран свеж въздух. Така нежеланата влага и миризми, които се образуват, бързо биват елиминирани, a въздухонепроницаематта на конструкция не позволява вътре в сградата да влязат влага и миризми отвън.

Кой иска в сградата му да пълзят буболечки или други твари? Съвсем естествено е дивата природа да остане навън, в своето местообитание. Въздухонепроницаемата конструкция на сградата ще спре тези вредители и ще гарантира, че те няма да проникнат вътре в къщата, като ви предпази от потенциални щети и неудобства, причинени от тях.

Livahaus Pasivni Kasthi 221219

От идеята до реализацията
на вашата мечтана сграда

ЗАПИТВАНЕ

Изпратете ни запитване и ние ще ви отговорим при първа възможност.