Пасивни сгради
Livahaus Pasivni Sgradi 012521

Пасивни сгради

Пасивна къща е най-ефективния стандарт за ниско енергийна сграда, позволяващ да се използва до 90% по-малко енергия за отопление.

Стандартът се нарича Пасивна къща, но въпреки наименованието, подходът може да се прилага за всякакъв вид сгради, от еднофамилни къщи до големи жилищни и офис сгради, халета и други.

Едно от най-ценните предимства на пасивните сгради е тяхната енергийна ефективност. Тези сгради имат потенциала да използват 90% по-малко енергия спрямо обикновена сграда, което помага не само за много по-малки разходи за поддръжка, но пази и природата.

С по-качествена изолация и вентилация пасивната сграда е много по-комфортна от обикновените сгради. Това е така, защото тя запазва температурата вътре в сградата. Без значение къде се намирате, температурата е постоянна, дори близо до прозорците и вратите, където може да има течение.

Благодарение на комбинацията от херметична конструкция и изолация се намаляват шумовете от оживени улици и други външни звуци. Не само това, но отсъствието на мощна система за отопление и охлаждане и необходимостта от отваряне на прозорци премахва допълнителния шум, който те създават.

Не само вътрешната температура в пасивната сграда е много комфортна, но и въздухът е с много по-високо качество. Вентилационните системи на тези сгради поддържат въздуха свеж и без замърсители, чрез високоефективно филтриране на алергени и прах.

За да отговаря на стандартите за сертифициране, сградата трябва да бъдат построена по възможно най-добрия начин. Тъй като процесът на изграждане на пасивна къща е внимателно планиран, почти няма място за грешки. За създаването на пасивна сграда се подбират висококачествени и издръжливи материали, което води до по-малко разходи при поддръжката.

От идеята до реализацията
на вашата мечтана сграда

ЗАПИТВАНЕ

Изпратете ни запитване и ние ще ви отговорим при първа възможност.